Stoelendans bij actuaprogramma's Radio 1

Het actuaprogramma "De ochtend" op Radio 1 krijgt in het najaar een nieuw presentatieduo. Xavier Taveirne en Marjan Temmerman volgen Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo op. Bert Rymen en Sara Van Boxstael blijven op post en Annemie Peeters zal een nieuw actuaprogramma presenteren in het weekend op Radio 1.

Radiopresentatoren Lisbeth Imbo en Jonas Muylaert maken in het najaar de overstap naar televisie. Lisbeth Imbo focust zich in de nabije toekomst op een documentaire over Leo Tindemans voor Canvas. Jonas Muylaert maakt de overstap naar de verkiezingsprogramma's van VRT Nieuws voor televisie.

Imbo en Muylaert vormden een tandem in het actuaprogramma "De ochtend" op Radio 1 en sinds kort ook op Eén. Het duo wordt vervangen door Xavier Taveirne en Marjan Temmerman (foto). Taveirne (31) begon zijn carrière bij Radio 2 en presenteert sinds 2011 "Vandaag" op Radio 1. Marjan Temmerman (35) begon haar carrière bij FM Brussel en stapte in 2009 over naar VRT Nieuws. De voorbije twee jaar presenteerde ze "De ochtend" in het weekend en sprong ze in tijdens de week.

Bert Rymen werd enkele weken voorgesteld als vervanger van Gilles De Coster, die "De ochtend" verliet voor een toekomst bij het vernieuwde VT4, Vier. Bert Rymen blijft samen met Sara Van Boxstael een presentatieduo vormen in het najaar van "De ochtend". De duo's wisselen elkaar elke week af in het actuaprogramma op Radio 1.

Eerder was al bekend dat het consumentenprogramma "Peeters & Pichal" na vijf jaar stopgezet zal worden op Radio 1. Sven Pichal gaat achter de schermen voor VRT Nieuws televisie werken. Annemie Peeters zal het nieuwe actuaprogramma op Radio 1 in het weekend presenteren. Over dat programma zijn nog geen details bekend.