Tienen vraagt genade voor Photovoltech

Het stadsbestuur van Tienen heeft verschillende instanties gevraagd om het bedrijf Photovoltech te ondersteunen. Afgelopen maandag kondigde de zonnecellenproducent aan dat het wil sluiten, 267 werknemers zouden hun job verliezen.
Er is overcapaciteit op de markt van de zonne-energie.

In een brief wijst Tienen op de problemen waarmee Photovoltech op de wereldmarkt geconfronteerd wordt. Zowel eerste minister Elio Di Rupo, Vlaams minister-president Kris Peeters, minister van Werk Philippe Muyters en minister van Innovatie Ingrid Lieten zullen deze brief ontvangen, waarbij ze ook de vraag krijgen om "te onderzoeken welke maatregelen genomen kunnen worden om de werknemers en het bedrijf te ondersteunen". 

Het stadsbestuur van Tienen zal ook VDAB-topman Fons Leroy vragen om het getroffen personeel te begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe job en eventueel zelfs gepaste bijscholingen te geven. Ook in het Europees Parlement zal de stad vragen op Europese sociale fondsen.