Toch geen cameracontrole voor leerlingen

Het KTA Gitbo in Keerbergen komt terug op het plan om camera's te gebruiken om de leerlingen in de gaten te houden. De school wilde de camera's gebruiken omdat ze vaak dieven en vandalen over de vloer krijgt, maar wilde de camera's ook aanzetten tijdens de schooluren.

In totaal zouden 8 camera's geïnstalleerd worden: aan de ingangen om dieven en vandalen af te schrikken, maar ook op de speelplaats en aan de fietsenstalling om de leerlingen in de gaten te houden.

Zo hoopt de school het pestgedrag onder leerlingen en het sluikstorten te ontmoedigen. In de school worden vaak producten gedumpt die niet van de school of van een leerling zijn, zoals een professionele haardroger uit een kapperssalon.

De camera's zouden daarom ook tijdens de schooluren aangezet worden, maar daar komt de school nu op terug na overleg met het Gemeenschapsonderwijs. "We hebben de school niet verboden om camera's te hangen. De school wil de camera's hangen om zicht te krijgen op onder andere vandalisme", zegt Raymonda Verdyck van het Gemeenschapsonderwijs.

"Maar het is wel een gegeven dat wij als Gemeenschapsonderwijs geen klimaat willen creëren waar leerlingen zich gecontroleerd voelen."