Voorlopig nog geen asielzoekers in Borlo

Voorlopig komt er nog geen asielcentrum in Borlo bij Gingelom. Het is nog onduidelijk welke vergunningen nodig zijn om de vroegere rijkswachtkazerne om te vormen tot een opvangcentrum voor asielzoekers.

"De beslissing is voorlopig nog even uitgesteld omdat we nog altijd met Fedasil aan het discussiëren zijn over de vergunningsplicht waar Stedenbouw nog geen klaarheid in geschapen heeft. Moet Fedasil nu een vergunning aanvragen of niet?", zegt burgemeester Charly Moyaerts (SP.A).

"Er is afgesproken dat er volgende week dinsdag een overleg komt tussen de gemeente en Fedasil om dat uit te klaren. We zullen dan zien welke wending dat gaat nemen."

Heel wat buurtbewoners hadden protest aangetekend tegen de komst van een asielcentrum. Ze waren vooral boos omdat ze daarover niet op voorhand geïnformeerd waren.