Wellicht toch geen verbrandingsoven in Kampenhout

Er komt waarschijnlijk toch geen verbrandingsoven in Kampenhout. De provincieraad heeft beslist dat er in de regio geen chemische en milieuvervuilende bedrijven meer kunnen bijkomen. Het plan voor de oven lokte veel protest uit in Kampenhout.

Recover Energy wil al een hele tijd in Kampenhout een installatie bouwen die jaarlijks 150.000 ton afval kan verwerken. Maar dat plan stuit op massaal protest van buurtbewoners die overlast vrezen. Het actiecomité Stop de Oven verzamelde onlangs ruim 25.000 bezwaarschriften.

Volgens gedeputeerde Julien Dekeyser (Open VLD) is het nu vrijwel zeker dat er geen oven gebouwd zal worden. "99,9 procent zeker komt de oven er niet. We moeten nog het fiat krijgen van de minister en het openbaar onderzoek van het ruimtelijk uitvoeringsplan afwachten. Maar ik zie daar geen enkele moeilijkheid in."