800 manifestanten aan kabinet Turtelboom

Bij de psychosociale diensten (PSD), de administratiediensten in de gevangenissen en de justitiehuizen is het personeel vandaag niet aan het werk gegaan. De bonden hadden dinsdag opgeroepen tot de staking nadat overleg met minister Turtelboom was afgesprongen.

Bij de justitiehuizen, de psychosociale diensten en de administratiediensten in de gevangenissen verdwijnen jobs, in het kader van een algemeen besparingsplan bij Justitie. Het personeel ziet dat niet zitten en zegt dat het overblijvend personeel het werk niet zal kunnen bolwerken.

800 manifestanten hebben donderdagochtend luidruchtig betoogd voor het kabinet van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). De bonden wilden zo een signaal geven aan de minister. Ze werden niet ontvangen door de minister, noch door het kabinet.

Eerder deze maand was er al eens een actiedag, sindsdien proberen de vakbonden te onderhandelen met minister Turtelboom. De volgende ontmoeting is gepland op volgende week donderdag.

"Als Annemie Turtelboom dan niet van standpunt verandert en niet beslist om ons te aanhoren, verzamelen we in augustus het gemeenschappelijk vakbondsfront om na de zomervakantie een grote manifestatie van de hele sector te organiseren", waarschuwde Michel Jacobs, federaal secretaris van ACOD.