"Lokaal N-VA-bestuur doet aan Gestapo-praktijken"

De N-VA mag het dan wel bijzonder goed doen in de peilingen, in Lokeren zit het er bovenarms op. In twee jaar tijd waren er al vier voorzitters. Na een spoedvergadering namen een aantal bestuursleden ontslag, onder wie Marc Baudart. De afdeling staat nu onder curatele van het arrondissementele bestuur.

Bij de N-VA-afdeling in Lokeren waren er in twee jaar tijd al vier voorzitters. Een voorzitter stapte op vanwege familiale redenen, één werd gedwongen ontslag te nemen en twee gooiden de handdoek in de ring vanwege gezondheidsredenen. Ook bestuursleden namen ontslag of werden geschorst.

In een poging de problemen de kop in te drukken werd een spoedvergadering georganiseerd maar in plaats van tot een verzoening te komen, implodeerde het bestuur.

Facebookfoto van voorzitter

Een van de bestuursleden die ontslag nam is Marc Baudart (rechts op foto) en die hangt nu de vuile was buiten. Hij beschuldigt het lokale partijbestuur van Gestapo-praktijken. Zo zou de laatste voorzitter hard werden aangepakt omdat die op zijn Facebookpagina een foto had staan van zichzelf tijdens een feestje.

De bestuursleden zouden volgens Baudart geen contact mogen hebben met de media, maar dat wordt ontkend door andere bestuursleden. De man beweert ook dat enkele bestuursleden van de N-VA coalitiegesprekken voeren met Open VLD zonder overleg met de achterban. Maar ook die bewering wordt door zowel de N-VA als Open VLD als een kwakkel afgedaan.

lees ook