Apple krijgt boete voor misleiding in Australië

Een Australische rechtbank heeft de Amerikaanse computerfabrikant Apple een boete opgelegd van ongeveer 1,8 miljoen euro voor het misleiden van klanten. Apple prees zijn iPad aan als compatibel met het Australische 4G-netwerk, wat niet het geval is.

De Amerikaanse computerfabrikant Apple maakt wereldwijd reclame voor de nieuwe iPad met de slogan "iPad with WiFi + 4G". De wereldwijde promotieslogan voor de iPad had volgens de rechter in Sydney niet gebruikt mogen worden in Australië, omdat de tabletcomputer van Apple niet compatibel is met het 4G-netwerk in Australië. "Zo een gedrag is onaanvaardbaar", klinkt het.

Het 4G-netwerk in Australië heeft een andere golflengte dan de netwerken elders in de wereld en de iPad is daar niet compatibel mee.