Band ligt 6 dagen stil bij Volvo Cars Gent

Bij autobouwer Volvo Cars in Gent zijn zes dagen economische werkloosheid ingevoerd voor 4.000 productiearbeiders. Door de financiële crisis en de aarzelende verkoop zullen er 4.000 auto's minder van de band rollen.

De band heeft al twee dagen stilgelegen in de autofabriek. En ook op 5, 6, 30 en 31 juli worden geen wagens geproduceerd. Op bepaalde categorieën na worden op die dagen geen arbeiders in de eindassemblage, las- en spuitfabriek verwacht.

Volgens woordvoerder Mark De Mey wordt de autobouwer geconfronteerd met de gevolgen van de financiële crisis. "Daarnaast moet ook nog de productie van de V40 op kruissnelheid komen. We kunnen nu nog niet voldoen aan de vraag", aldus De Mey.

Voor de Gentse fabriek werd het jaarproductiecijfer bijgesteld naar 264.000 auto's, vorig jaar rolde een record van 266.000 auto's van de band. "Als de productie niet verder terugloopt, hebben we voor 2012 nog altijd fantastische cijfers in Gent", zegt Gino Hautekeete (ACV). "Juli en augustus zijn traditioneel niet de beste verkoopsmaanden, we moeten afwachten wat de markt voort doet en ons aanpassen."

Het is van 2008-2009 geleden dat er nog economische werkloosheid werd ingevoerd bij Volvo Cars Gent. Er werken in totaal 5.500 mensen.