Borgerhouts klavertje vier van SP.A-Groen

Het kartel SP.A-Groen schuift in het district Borgerhout vier belangrijke programmapunten naar voren. Zo wil SP.A-Groen meer pleinen en parken, een sporthal en een autoluwer Borgerhout. Marij Preneel zal Wouter Van Besien als lijsttrekker opvolgen. Van Besien zelf gaat nog wel de SP.A-Groen-lijst duwen in het district.

"Wij hebben een lijst van 25 mensen die zich stuk voor stuk willen inzetten om van Borgerhout een betere plek te maken om te wonen, te leven en te werken”, zegt Marij Preneel, huidig districtsschepen en nu dus lijsttrekker.

SP.A-Groen kiende een naar eigen zeggen ambitieus programma voor Borgerhout uit. Het legt daarin de gebruikelijke groene accenten. Maar ook een nieuwe sporthal, crèche en een bibliotheek moeten een plaats krijgen op de site van "den Bretel". "Op die manier willen we een aantrekkelijke poort maken voor de Turnhoutsebaan", zegt Preneel.

Borgerhout is koploper van de districten op het vlak van inspraak en participatie. En dat wil Preneel graag zo houden. "Daarom willen we onder meer projecten voor huistaakbegeleiding lanceren."

Huidig districtsvoorzitter Van Besien zal samen met Patrick Marivoet (SP.A) de lijst duwen. "Voorts koppelen we jonge mensen aan een hele hoop ervaring zoals districtsraadsleden Stef Lauwers en Yves Aerts."

lees ook