Burgemeester Peeters niet op CD&V-lijst Geel

Frans Peeters hangt de sjerp definitief aan de haak. De burgemeester geeft de fakkel door aan "een sterke lijst". Schepen van Financiën en Lokale Economie Leen Beke werd eerder al aangeduid als lijsttrekker. "We gaan er voor de volle 100% voor", verzekert Beke.

Schepen Beke zal de steun krijgen van Tom Vervoort op plaats twee. Hij is schepen van Ruimtelijke Ordening en Milieu. "We hebben gekozen voor een zo sterk mogelijke lijst", zegt Leen Beke, "met een ideale mix van schepenen, zetelende raadsleden en nieuwe mensen".

De partij kan rekenen op maar liefst 17 nieuwelingen. "Het zijn stuk voor stuk mensen die hun nek uitsteken", meent Beke. Voor de lijsttrekker is het, naar eigen zeggen, alvast een goed teken dat zoveel gemotiveerde mensen zich willen inzetten voor Geel.

Huidig burgemeester Frans Peeters komt niet op de lijst te staan. "Een bewuste keuze", zegt hij. "Het zou niet eerlijk zijn tegenover de kiezer om me kandidaat te stellen en na de verkiezingen geen mandaat meer op te nemen." Peeters achtte de tijd rijp om de fakkel door te geven aan "een nieuwe gedreven ploeg".

lees ook