CEO van Oracle koopt Hawaïaans eiland

Larry Ellison, CEO van Oracle en zesde rijkste man van de wereld, is nu eigenaar van het Hawaïaanse eiland Lanai.
Larry Ellison, CEO van Oracle, is nu ook eigenaar van Lanai.

De baas van het softwarebedrijf Oracle kocht het eiland, of toch 98% ervan, van multimiljonair David Murdock. De overige 2% zijn in handen van andere eigenaars. Murdock nam in 1985 onder meer het bedrijf Dole Food Company over, dat bekendstaat om zijn ananas- en bananenplantages, en werd zo ook eigenaar van Lanai.

Larry Ellison zou het eiland nu gekocht hebben voor een bedrag tussen 500 en 600 miljoen dollar, maar er zijn geen officiële cijfers bekend. Als derde rijkste man in de VS en zesde rijkste man ter wereld, heeft hij er alleszins het budget voor.

Vandaag is Lanai vooral populair bij rijke toeristen, die er op vakantie gaan in de verschillende luxeresorts en overdag te vinden zijn op de golfbanen. In 1994 huurde Bill Gates er alle hotelkamers voor zijn huwelijk.