Eerste festivalgangers stromen toe in Dessel

In Dessel werd vandaag met Graspop Metal Meeting het festivalseizoen op gang getrapt. Ondanks de slechte weersvoorspellingen zijn al duizenden festivalgangers naar de weide afgezakt. Toch strooide het voorspelde onweer geen roet in het eten.

Gisteren waarschuwden de organisatoren van Graspop en de burgemeester van Dessel de festivalgangers al voor het noodweer dat voor vanavond voorspeld werd. De organisatie had dan ook heel wat voorzorgen genomen.

"We hebben onze lessen geleerd uit het Pukkelpopdrama", aldus organisator Peter Van Geel. "We hebben veel geïnvesteerd in duurdere constructies en veilige tenten. Elke constructie is bovendien winddicht."

Toch strooide het voorspelde noodweer geen roet in het eten in Dessel. Enkele optredens werden wel uitgesteld uit vrees voor een stevig onweer, maar gingen later dan toch nog door. Het gevreesde onweer werd uiteindelijk immers maar een flinke plensbui.

"Ozzy Osbourne zal er zijn"

Even was er twijfel over de komst van Ozzy Osbourne naar het metalfestival. De frontman van Black Sabbath zegde gisteren nog een optreden in Duitsland op het laatste moment af wegens stemproblemen.

Volgens de organisatie van Graspop is het echter zeker dat de 63-jarige Osbourne morgen naar Dessel zal afzakken. Zijn management zou zijn komst vandaag nog eens bevestigd hebben.

Morgen gaat Graspop Metal Meeting trouwens pas echt van start. Vandaag konden de festivalgangers met een combiticket wel al terecht op de camping en vonden er enkele kleinere optredens plaats.