Jan Fabre wordt "kerkmeester" in Amsterdam

De Belgische kunstenaar Jan Fabre heeft carte blanche gekregen om in de Nieuwe Kerk in Amsterdam zijn werk te laten zien. Fabre is hiermee de derde "kerkmeester", maakte de Nieuwe Kerk vandaag zelf bekend.

Tussen 31 augustus en 30 september zal Jan Fabre film, theater, muziek en een sculptuur presenteren in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De werken zijn doordrongen van de symboliek van de metamorfose, de natuurlijke cyclus van leven, dood en wedergeboorte, aldus de Nieuwe Kerk.

Op het programma staan de solovoorstelling "Preparatio mortis", het op film gezette requiem "Für eine Metamorphose", de film "Lancelot" en een sculptuur waarin Fabres favoriete symbolen de ridder, de engel en de kever zijn verwerkt.

Jan Fabre is al nu al de derde "kerkmeester" van de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Eerder was het al de beurt aan de Nederlandse modeontwerper Mart Visser (2011) en beeldend kunstenaar Krijn de Koning (2010).