Microsoft stelt Windows Phone 8 voor

De Amerikaanse informaticaproducent Microsoft heeft Windows Phone 8 voorgesteld in San Francisco. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor smartphones van Microsoft wordt eind dit jaar op de markt gebracht.
Windows Phone 8 is gebaseerd op Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft voor computers en tablets.

"Als je Windows 8 al gezien hebt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat die veel gelijkenissen vertoond met Windows Phone", meldt Microsoft. "Met Windows Phone 8 gaat de gelijkenis nog verder dan bij Windows Phone. We hebben de nieuwe versie Windows Phone 8 gebaseerd op de kerntechnologie van Windows 8. Windows 8 en Windows Phone 8 zullen onder meer hun netwerk-, veiligheids-, navigatie- en mediasystemen delen", aldus Microsoft.

Windows 8 is het nieuwe besturingssysteem voor computers dat na de zomer wordt gelanceerd door Microsoft. Het bedrijf bereikt vandaag amper 2,2 procent van de gebruikers van mobiele telefoons. Met het nieuwe systeem wil Microsoft meer marktaandeel veroveren tegenover Android van Google en iOS van Apple.

Windows Phone 8 zal draaien op smartphones van de merken Huawei, Samsung, HTC en Nokia. De Finse telefoonproducent Nokia heeft zijn hele smartphonetoekomst verbonden aan het Windowsplatform. Verschillende toestellen van Nokia gebruiken vandaag al Windows Phone.