Nederlander tussenpersoon bij uitvoering kasteelmoord?

De vierde verdachte die is aangehouden in de zaak van de zogenoemde kasteelmoord, is een Nederlander. Hij is volgens het parket "betrokken bij de uitvoering van de moord". Hij ontkent elke betrokkenheid.

Is er een nieuw spoor in het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens? Gisteren heeft het parket een vierde verdachte opgepakt. Het gaat om een Nederlander.

De man zou telefonische contacten gehad hebben met de man uit Aalter, op wiens domein het lichaam van Stijn Saelens werd gevonden. "De verklaringen van mijn cliënt worden nog gecheckt en daarom is hij voorlopig aangehouden. Maar hij betwist elke betrokkenheid", zegt de advocaat van de man.

Vrijdag moet de raadkamer beslissen of de aanhouding van de vierde verdachte verlengd wordt. "Maar wij zullen alvast pleiten voor vrijlating."

Op 31 januari verdween Stijn Saelens uit zijn huis, een kasteel in Wingene. 17 dagen later werd zijn lichaam teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Het lag vlak bij de chalet van een zestiger die sindsdien vastzit op verdenking van moord, net als de schoonvader en schoonbroer van Stijn Saelens.

Het parket maakt een onderscheid tussen de opdracht voor de moord en de uitvoering ervan. Bij de uitvoering zou de Nederlander betrokken geweest zijn. "We hebben daar voldoende aanwijzingen voor", zegt Fien Maddens van het parket. "Mogelijk was hij de tussenpersoon of is hij betrokken bij de uitvoering van de moord."