Nieuwe fraudezaak in Antwerpse diamantwereld?

Het parket van Antwerpen is een nieuwe fraudezaak op het spoor in de Antwerpse diamantwereld. Enkele medewerkers van de Hoge Raad voor Diamant zouden zich door diamantairs hebben laten omkopen.

De Hoge Raad voor Diamant levert certificaten af die de zuiverheid en kleur bepalen van diamanten die worden verkocht. Ondanks een bijna waterdicht systeem slaagden enkele diamantairs erin om te frauderen.

Ze zouden 4 personeelsleden zo ver hebben gekregen dat die de waarde van hun diamanten systematisch hoger hebben ingeschat. Daardoor konden de diamantairs de edelstenen voor meer geld verkopen.

De Hoge Raad kwam het bedrog zelf op het spoor en heeft de medewerkers ontslagen. De diamantairs werden persona non grata verklaard. Daarmee was voor de Hoge Raad de kous af, maar het Antwerpse parket kreeg lucht van de zaak en startte een onderzoek. Verschillende verdachten zijn aangehouden.