Paleis 12 op de Heizel wordt een eventhal

De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans en schepen van Toerisme Philippe Close hebben "de eerste stoel" in de nieuwe evenementenzaal op de Heizel ingehuldigd. Dat deden ze bij de voorstelling van de bouw van de nieuwe evenementenzaal in Paleis 12.

De nieuwe evenementenhal is de eerste concrete stap in het Neo-project, dat de Heizel moet ontwikkelen tot een voledig vernieuwde stadssite.

De nieuwe eventhal zou in het voorjaar van 2013 klaar moeten zijn. Paleis 12 zal dan onder meer de concurrentie aangaan met het Sportpaleis in Antwerpen.

De evenementenzaal krijgt een capaciteit van 2.500 tot 15.000 mensen op maximum 115.000 vierkante meter. Er komt een vaste tribune van 2.500 plaatsen en er kunnen naast concerten ook congressen, beurzen en tentoonstellingen georganiseerd worden.