Pukkelpopgangers kunnen slapen op symbolische plaats

Dit jaar ligt Camping B op Pukkelpop niet meer aan de Semmestraat maar wel op Domein Kiewit. Dat besliste de organisatie samen met onder meer de stad Hasselt. Domein Kiewit is de plaats waar Pukkelpop plaatsvond in 1991.

"Door Camping B achter Camping C te plaatsen, houdt de organisatie niet alleen rekening met de natuur, maar neemt ook de mobiliteit van de festivalgangers fors toe", aldus de organisatie van Pukkelpop.

Een ander voordeel is de verhoogde toegankelijkheid van het festivalterrein. Pukkelpoppers met een ticket voor Camping B kunnen nu kiezen of ze te voet of met een shuttle naar het festivalterrein gaan.

Bovendien is er een symbolisch kantje aan de nieuwe locatie van de festivalcamping. In 1991 vond Pukkelpop immers plaats op Domein Kiewit. Wie weet slaat iemand zijn tent dus op waar meer dan twintig jaar geleden The Ramones, The Pogues of Dinosaur Jr. hebben rondgehangen.

Festivalgangers met een ticket voor Camping B krijgen in de loop van volgende week nog een mail met informatie over de nieuwe slaapplek.