VRT gaat samenwerken met FilmAngel.TV

De VRT en het film- en tv-platform FilmAngel.TV gaan samenwerken om jong talent op innoverende wijze te ondersteunen. De samenwerking richt zich in een eerste fase vooral op jonge documentairemakers, die onder meer productiesteun zullen krijgen.

De VRT zal vanaf volgende maand het innovatieve film- en tv-platform FilmAngel.TV mee ondersteunen. FilmAngel.TV geeft jonge regisseurs en filmmakers de mogelijkheid om hun documentaire of kortfilm te realiseren aan de hand van crowdfunding, waarbij fans de projecten mee ondersteunen.

De samenwerking met de VRT richt zich in een eerste fase vooral op jonge documentairemakers, die niet alleen productiesteun maar ook uitzendmogelijkheden krijgen via het programma "De uil van Athena" op Canvas. Ook voor OP12 is er een samenwerking gepland.

"De samenwerking tussen de VRT en FilmAngel.TV is erg belangrijk voor ons project", aldus Bart Becks, oprichter van FilmAngel.TV. "We zijn gestart met kortfilms en zullen ons vanaf nu ook richten naar documentaires en andere formats."