Zwaar gepeste busbegeleidster krijgt reis cadeau

De Amerikaanse busbegeleidster Karen Klein was tot dinsdag volkomen onbekend. Tot een niet zo leuk filmpje op YouTube en Facebook daar verandering in bracht. Klein werd gefilmd toen ze door tieners tot tranen toe gepest werd tijdens een schoolbusrit. Het filmpje lokte heel wat verontwaardiging uit en mensen zamelden prompt geld in.

De 68-jarige Klein werd eergisteren zwaar aangepakt door tieners op een bus. Zij maakten zich vrolijk over haar uiterlijk ("je bent zo dik") en dreigden ermee bij haar thuis te komen om "seksuele handelingen uit te voeren" en te stelen.

Een bepaalde jongen maakte een wel erg pijnlijke opmerking toen hij zei dat Klein geen familie heeft "omdat iedereen in haar omgeving zich van het leven berooft omdat ze niet bij haar willen zijn". Kleins oudste zoon pleegde tien jaar geleden zelfmoord.

Het pesten gaat tien minuten door. Iemand op de bus filmde het hele voorval (zie filmpje  - let wel: het taalgebruik is grof). Het filmpje kwam op YouTube en Facebook terecht en de verontwaarding is enorm. Klein kon meteen op steun rekenen en er werd een omhaling gestart om de vrouw een reis cadeau te doen. Vanmiddag stond de teller op maar liefst 117.000 euro.

Klein liet via haar dochter weten dat ze overweldigd is door de massale steun. Over het incident zelf zegt ze dat ze "diep geraakt was". "Ik probeerde de pesterijen te negeren", stelt Klein. Toen het haar te veel werd, reageerde ze wel in de bus: "Ik ben ook maar een mens. Ik zou zo niet behandeld mogen worden!" Klein hoopt dat de pesters ooit een koekje van eigen deeg krijgen. De school en de politie hebben alvast een onderzoek gestart.

lees ook