28 jaar cel voor moord op moeder van vriendin

De jury van het Tongerse hof van assisen heeft de beklaagde in het proces van de moedermoord veroordeeld tot 28 jaar cel. De openbare aanklager had 30 jaar gevorderd voor de 20-jarige jongeman die in 2009 de moeder van zijn vriendin heeft gedood met vijftien hamerslagen.

Zowel de beschuldigde als zijn vriendin waren minderjarig op het moment van de feiten, maar alleen de jongeman is uit handen gegeven. De jongen was 17 jaar, het meisje was 15,5 jaar op de dag van de moord. De jeugdrechter kan bij minderjarigen tussen de 16 en 18 beslissen om hen uit handen te geven zodat ze als volwassenen berecht worden.

"Lemmens verdient geen tweede korting, want hij kreeg via de wetgever al een korting, namelijk dat hij als uit handen gegeven minderjarige maximaal dertig jaar cel kan krijgen in plaats van levenslang, waar hij tegenaan zou kijken als hij vijf maanden ouder was", had de openbaar aanklager gezegd.