"Excuses als ik zijn speciale moment afgepakt heb"

In het voetbal en het wielrennen is men intussen al veel meer gewoon, maar wanneer er iets zots gebeurt tijdens een golfevenement, dan is dit wereldnieuws. Webb Simpson mocht afgelopen zondag de prestigieuze US Open dan gewonnen hebben, het was een vreemd bekkende, in Britse kleuren gemutste zonderling die alle aandacht naar zich toetrok. Andrew Dudley, die zichzelf “Jungle Bird” noemt, keek op CNN vol trots terug op zijn "enkele seconden van wereldroem".

Terwijl Simpson zijn overwinning aan tv-zender NBC tijdens een rechtstreeks verslag duidde, sprong Dudley voor de camera en maakte hij een paar vreemde vogelgeluiden. Hij werd onmiddellijk door een van de verantwoordelijken uit beeld getrokken en aan de politie meegegeven. Simpson leek weinig geamuseerd door het incident en riep hem nog toe: "Veel plezier in de gevangeniscel, vriend!"

Dudley op CNN: "Het gebeurde gewoon. Heel spontaan. De meeste dingen die ik doe, gebeuren spontaan. Op een gegeven moment ben ik onder het touw gekropen, waardoor ik bij de pers geraakte. Daar werd ik door iemand die merkte dat ik geen persbandje rond mijn arm droeg, weggeduwd. Toch zag ik mijn kans en ben ik tot voor de trofeetafel gelopen."

"De politie van San Francisco heeft me meegenomen naar het politiekantoor. Daar verliep alles erg ontspannend, want de agenten maakten allemaal vogelgeluiden. Ze hadden intussen op YouTube gezien wat er gebeurd was. Maar er werd geen klacht ingediend door de organisatie. Dat is dus vlotjes verlopen."

"Ik wil me verontschuldigen bij Simpson als hij het gevoel heeft dat ik zijn “speciale moment” gestolen heb."

Dudley wil met zijn actie mensen doen nadenken over het probleem van de ontbossing: "Er worden immers te veel bomen omgehakt."

lees ook