Buschauffeurs staken voor premie Olympische Spelen

De buschauffeurs in Londen staken omdat ze een premie willen voor de extra werklast tijdens de Olympische Spelen.
Het busverkeer in Londen is ernstig verstoord door een staking.

Nadat het overleg gisteren niets had opgeleverd, besloten de buschauffeurs in Londen om vandaag te staken. Het busverkeer is er ernstig verstoord, slechts 24 procent van de bussen is vanmorgen uitgereden. 

De buschauffeurs eisen een premie van 500 pond (622 euro), nadat de chauffeurs van de Londense metro al een premie van 800 pond (1000 euro)hebben gekregen. De Londense burgemeester Boris Johnson had eerder beloofd 8,3 miljoen pond vrij te maken voor de chauffeurs, maar dit was blijkbaar niet genoeg. 

Tijdens de Olympische Spelen worden er 2,6 miljoen passagiers op het Londense busnet verwacht, een miljoen meer dan op een normale dag.

Meest gelezen