Gratis drinkbussen moeten kraantjeswater promoten

Op 63 locaties in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Babant deelt de watermaatschappij TMVW vandaag 30.000 gratis drinkbussen uit. Met de sensibiliseringsactie wil het bedrijf kraantjeswater als een gezond alternatief voor flessenwater aanprijzen.
Ook aan de Vrijdagmarkt in Gent werden er drinkbussen uitgedeeld

Op verscheidene van de locaties zijn de drinkbussen opgehangen aan allerlei attributen, vandaar de slogan van de actie: "TMVW hangt het uit". Voorbijgangers kunnen de drinkbussen oppikken aan de standen.

De sensibiliseringsactie moet mensen aanzetten om flessenwater in te ruilen voor het veel goedkopere leidingwater. "Elke dag controleren wij het kraantjeswater op meer dan 60 parameters. Bovendien hebben we ook een extern kwaliteitslogo. Dus kraantjeswater is perfect drinkbaar. En de afvalberg blijft gespaard", zegt Catherine de Munck van TMVW.