Griekse topministers in het ziekenhuis

In Griekenland zijn twee steunpilaren van de nieuwe regering in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om premier Antonis Samaras en minister van Financiën Vassilis Rapanos.

De nieuwe premier Antonis Samaras (boven) had al enkele weken last van een netvlies in een van de ogen en wordt nu geopereerd. De voorbije weken was Samaras betrokken bij de verkiezingen en de vorming van een nieuwe regering.

Meer opvallend is dat zijn minister van Financiën Vassilis Rapanos (links)  naar het ziekenhuis is gevoerd nadat hij het bewustzijn had verloren. Rapanos had zelfs nog niet eens de eed afgelegd en hij wordt toch een spilfiguur in de nieuwe regering.

Rapanos zou oververmoeid zijn. Tot nu toe was hij de topman van de Nationale Bank van Griekenland. Dat is niet de centrale bank, maar wel een van de grote privébanken die in moeilijkheden zitten.