Het Depot heropent op 16 november de deuren

Het Depot aan het Martelarenplein in Leuven heropent op 16 november de deuren. De verbouwingswerken aan het muziekcentrum hebben anderhalf jaar geduurd.

Het nieuwe Depot omvat een concertzaal met plaats voor 800 personen, een veel ruimere foyer waar kleine concerten kunnen plaatsvinden, 3 repetitieruimtes, 3 leslokalen, een polyvalente ruimte en een audiolab.

Het Depot sloot op 1 maart 2011 de deuren en week uit naar een locatie aan de Kapucijnenvoer. De locatie aan het Martelarenplein is een voormalige bioscoop die Leuven in de tweede helft van de jaren 90 aankocht voor de huisvesting van het toenmalige Vlaams Radio Orkest.

De totale kost van de werken bedraagt ongeveer 5 miljoen euro. De stad neemt 2,7 miljoen euro voor haar rekening, de Vlaamse Gemeenschap 1,3 miljoen euro, de provincie Vlaams-Brabant 150.000 euro en Het Depot de rest. De heropening zal volgens directeur Mike Naert gepaard gaan "met het fenomenaalste openingsfeest in de geschiedenis van de stad Leuven".