LSP-Rood! enige linkse lijst in Keerbergen?

Nu SP.A een kartel vormt met de Lijst Schroos en Open VLD, partij van burgemeester Schevenels, is LSP-Rood, naar eigen zeggen, het enige linkse alternatief. Lijsttrekker Christophe De Brabanter haalt uit naar de plaatselijke SP.A-afdeling: "Door samen te gaan met een liberale partij, verraadt ze de linkse beweging."

Met één zetel in de gemeenteraad was de uitslag van het kartel van SP.A met SLP (Sociaal Liberale Partij) in 2006 niet om over naar huis te schrijven. SP.A gooit het dan ook over een andere boeg bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en kiest voor het felbesproken Keerbergse kartel met Open VLD en Lijst Schroos.

De LSP (Linkse Socialistische Partij), die de vorige verkiezingen als een onfhankelijke lijst naar de kiezer trok, zocht en vond dus een partner om een lijst te vormen. Het ging daarvoor aankloppen bij de linkse collega's van Rood!. "Het is eigenlijk geen kartel in de klassieke betekenis van het woord", meent lijsttrekker Christophe De Brabanter. "Eerder een vergaande samenwerking, met het kleinere LSP maken we deel uit van Rood!."

De visie van LSP heeft nog een lokaal draagvlak nodig, maar samen met Rood! wil het alvast een socialistischer Keerbergen met meer kinderopvang. Er zijn al een hele reeks standpunten terug te vinden op de website en nieuwe kandidaten worden de komende weken bekend gemaakt.

lees ook