Nederlandse verdachte kasteelmoord blijft in cel

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van de vierde verdachte in de zogenoemde kasteelmoord met een maand verlengd. De Nederlander zegt dat hij niet betrokken is.

Woensdag leek er een doorbraak in het onderzoek naar de moord op kasteelbewoner Stijn Saelens. Het parket had een Nederlandse man opgepakt.

Hij zou als tussenpersoon betrokken zijn bij de uitvoering van de moord op Saelens. Het parket kwam de man op het spoor door telefonische contacten met de 61-jarige man uit Aalter, op wiens domein in Aalter het lichaam van Saelens werd gevonden.

Nu heeft de raadkamer de aanhouding van de Nederlander bevestigd. Daar zijn voldoende aanwijzingen voor, oordeelde de raadkamer. De man gaat wellicht in beroep. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de kasteelmoord.

Op 31 januari verdween Stijn Saelens uit zijn huis, een kasteel in Wingene. 17 dagen later werd zijn lichaam teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Het lag vlak bij de chalet van een zestiger die sindsdien vastzit op verdenking van moord, net als de schoonvader en schoonbroer van Stijn Saelens.