Ozzy Osbourne trakteert fans op schuimdouche

Graspop Metal Meeting is vrijdag rustig op gang gekomen met optredens van onder anderen Tracer en I Killed The Prom Queen. Slash zorgde in de late namiddag voor de eerste opwinding op de festivalweide in Dessel. Ozzy Osbourne stond als headliner op de affiche. Ongeveer 45.000 metalfans waren naar de Antwerpse Kempen afgezakt om te genieten van het gitaargeweld.

De Britse metalpionier Ozzy Osbourne heeft zijn afspraak met Graspop Metal Meeting niet gemist. Osbourne begon vrijdag omstreeks 23 uur aan zijn set op de festivalweide in Dessel.

"Ozzy Osbourne trakteerde de fans op de eerste rijen op een schuimdouche. De flamboyante zestiger die zijn sporen verdiende met Black Sabbath overspoelde zichzelf ook met het goedje", meldt onze redacteur Stefan Mertes. Osbourne had onder meer de Black Sabbath-klassiekers "Paranoid" en "War pigs" op zijn setlist staan. De zanger was bijzonder goed bij stem tijdens het eerste nummer van Ozzy Osbourne & Friends. "Maar nadien hoorde je wel dat hij wat hees werd", klinkt het van op de festivalweide.

Slayer (kleine foto hierboven) bracht net voor Ozzy Osbourne een strakke set. "Je merkte niet dat de groep van Tom Araya gitarist Jeff Hanneman moest missen. Hanneman herstelt na een operatie en werd vervangen door Gary Holt van de trashband Exodus."

De Zweedse powermetalband Sabaton (foto) zorgde voor de eerste pyrotechnische hoogstandjes op het podium. Het podium baadde af en toe in een vuurzee tijdens het concert.

Slash zorgt voor de eerste opwinding

De Amerikaanse gitarist Slash (foto) was de eerste die de lont in het kruitvat wierp op de festivalweide. "In zijn set zaten enkele hits van Guns N' Roses en daarmee kreeg hij het publiek helemaal op zijn hand", aldus Stefan Mertes.

Possessed maakte in de Metaldome een goede beurt. "De groep speelt dan wel harde death metal, maar de muzikanten maakten veel plezier op het podium en ook in de tent was er een fijne ambiance."

"De eerste festivaldag kwam rustig op gang. De weergoden zijn Graspop goed gezind. Het is ideaal festivalweer, met nauwelijks een druppel regen en af en toe opklaringen", besluit Stefan Mertes. Zondag sluit Guns N' Roses - zonder Slash - de 17e editie van Graspop af.