Postorderbedrijf Neckermann schrapt 150 jobs

Postorderbedrijf Neckermann schrapt 150 van de 500 banen in de Benelux. Neckermann heeft in ons land een vestiging in Temse, waar 32 mensen werken. Daar zou iedereen aan het werk kunnen blijven.

"Aan de Belgische vestiging wordt niet geraakt tot 2014. Dat werd beslist bij de laatste herstructurering eind 2010", zegt vakbondsman Bart Leybaert (BBTK). "Pikant detail is wel dat wanneer de afgesloten cao in 2014 afloopt, er beslist zal worden over België. Wat van weinig respect getuigt van de directie."

De site in Terneuzen in Nederland zal de deuren sluiten, maar sommige personeelsleden die daar nu werken, zouden aan de slag kunnen in de site van Sint-Jansteen. Terneuzen ligt niet ver van de Belgische grens, bij Zelzate. Er werken ook heel wat Belgen in die vestiging.

In april kondigde Neckerman aan dat het alleen nog maar zou verkopen via het internet. Toen werd al bekendgemaakt dat daardoor bijna de helft van de 2.500 banen in Duitsland moesten verdwijnen.