Radiohead stelt start Europese tournee uit

Radiohead heeft de start van zijn Europese tournee uitgesteld. Zeven concerten zijn geannuleerd na het ongeval vorig weekend in Toronto, waarbij een technicus van de band om het leven kwam. Het concert op 10 juli in Nîmes is het eerste in Europa deze zomer.

Kort voor het concert in Toronto kwam het dak boven het podium naar beneden. "Terwijl we het verdriet en de schok van dit vreselijke ongeval moeten verwerken, heeft het ook praktische gevolgen", laat de band rond Thom Yorke via zijn website weten.

"De instorting vernielde ook onze lichtshow. Die was uniek en het zal weken duren om hem te vervangen", klinkt het. Ook andere delen van de apparatuur, die soms decennia oud zijn, raakten beschadigd.

Zeven in juni en juli geplande concerten (4 in Italië, 2 in Duitsland en 1 in Zwitserland) worden uitgesteld. De band probeert woensdag al nieuwe data voor deze optredens bekend te maken.

Op 18 oktober staat Radiohead ook in het Sportpaleis in Antwerpen.