Roma kunnen nog tot maandag in Noordstation blijven

De 30 Roma-zigeuners die al 4 maanden in het Noordstation in Brussel verblijven, zullen er ten vroegste maandagochtend worden uitgezet. Dat zegt de lokale politie. In principe moesten ze vandaag weg, maar ze hebben enkele dagen uitstel gekregen.

Een gerechtsdeurwaarder overhandigde de Roma-families gisteren een bevelschrift tot uitzetting. Normaal gezien hadden ze daarna nog 24 uur om het gebouw te verlaten. Maar ze hebben nu dus tot maandagochtend gekregen.

Het is niet duidelijk waar de Roma-zigeuners heen kunnen na hun vertrek. Fedasil, het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers, liet eerder al weten dat de meeste families niet in aanmerking komen voor opvang.

Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) deed gisteravond een oproep aan Fedasil en de bevoegde staatssecretaris Maggie De Block (Open VLD) om toch opvang te organiseren voor families met minderjarige kinderen.