Somers ziet maar één uitdager in Mechelen: de N-VA

Bart Somers, Open VLD-burgemeester in Mechelen, ziet maar één "challenger" bij de komende verkiezingen: Marc Hendrickx van N-VA. Dat verklaarde hij bij de voorstelling van de kandidatenlijst voor Open VLD-Groen-M+.

Somers ziet dus maar één andere echte kandidaat-burgemeester en dat is niet Caroline Gennez (kleine foto) van de SP.A. "De Mechelaars hebben in oktober de keuze: of ze kiezen voor een positief Mechels project of ze kiezen voor de Wetstraat", zei Somers, die eraan toevoegde "strijdvaardig en vol vertrouwen" te zijn.

Somers trekt voor de tweede keer met een stadslijst van zijn eigen Open VLD, Groen en M+ naar de gemeenteraadsverkiezingen. Veel grote verrassingen biedt de lijst niet: Somers trekt de lijst, de zes plaatsen die volgen zijn op één na voor de huidige leden van het college van burgemeester en schepenen. Kamerlid Kristof Calvo (Groen) en KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans (Open VLD) duwen.

Somers ging er prat op van het lelijke eendje van de centrumsteden in twaalf jaar tijd een van de koplopers van het peloton te hebben gemaakt. Maar hij waarschuwde ervoor dat de vooruitgang broos is en dat bij een verkeerde keuze voor het stadhuis Mechelen in twee jaar tijd terug naar af kan gaan.

lees ook