Talibanstrijders vallen hotel aan in Kaboel

In Afghanistan hebben talibanmilitanten een hotel aangevallen in de buurt van de hoofdstad Kaboel. Daarbij zijn zeker 17 doden gevallen. De aanval begon gisteravond en duurde tot vanmorgen.
Een helikopter van het Afghaanse leger cirkelt boven het hotel aan het Qargha-meer

Vijf talibanstrijders bewapend met mortieren en machinegeweren vielen het hotel gisteravond binnen. Er was op dat moment een privéfeest aan de gang. Een aantal hotelgasten probeerde te vluchten door in het Qargha-meer naast het hotel te springen.

Vier hotelbewakers en acht burgers kwamen om bij de aanval. Bij de tegenoperatie van de Afghaanse politie, die hulp kreeg van NAVO-troepen, werden na een strijd van zo'n 12 uur ook alle vijf talibanmilitanten gedood. De tientallen hotelgasten die ze gegijzeld hielden, werden bevrijd.

De taliban, die de aanval officieel hebben opgeëist, zeggen dat het hotel gebruikt wordt door rijke Afghanen en buitenlanders voor wilde feestjes.