Vader Tatyana Beloy op stadslijst Janssens

Paul Beloy, ex-prof van eersteklasser Beerschot, krijgt een "prominente" plaats op de lijst van Burgemeester Janssens (SP.A). Beloy zal dat wel doen als onafhankelijke. Hij heeft ervaring met onderwijs, sport en diversiteit. Volgens Janssens kan Beloy een belangrijke rol spelen in de gemeenteraad.

"Paul weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een multiculturele stad als Antwerpen", zegt Patrick Janssens. Beloy was lang actief in de jeugdwerking van zijn ex-club Beerschot. Hij is er nu nog Community manager. Maar ook zijn engagement in het Atheneum van Hoboken is volgens Janssens een belangrijke troef.

"Ik accepteer het aanbod van Janssens om op de lijst te staan", zegt de vader van Tatyana Beloy in de Gazet van Antwerpen. "Waarom? Omdat je in de praktijk tot goede resultaten kan komen wanneer je sport combineert met sociale projecten. Ik stemde in 2006 trouwens al voor SP.A."

Beloy wil zijn ervaring gebruiken om legale nieuwkomers te helpen met "allerlei administratieve paperassen". Ook hoopt hij mee te werken aan een positieve integratie van de allochtone Antwerpenaars.

lees ook