"Blijkbaar gelooft de N-VA alleen in De Wever"

In een interview met de krant Le Soir heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke zwaar uitgehaald naar Bart De Wever. Volgens Beke is de N-VA-voorzitter de lijsttrekker in alle 308 Vlaamse gemeenten. "Blijkbaar gelooft de N-VA alleen in hem", zegt hij.

"Bart De Wever is lijsttrekker in alle 308 Vlaamse gemeenten, ik heb daarentegen 308 sterke gezichten in alle gemeenten", laat Beke optekenen in Le Soir. "Ik voel dan ook niet de behoefte om campagne te voeren in hun plaats. Ik geloof in onze mensen, de N-VA gelooft blijkbaar alleen in De Wever."

Beke haalt ook uit naar de verkiezingsstrategie van de N-VA, en dan vooral naar die van kopman Bart De Wever. "Ik speel geen "sandwichman", zegt Beke. Daarmee doelt hij op mensen die de straten aflopen met verkiezingsborden langs hun lichaam. "Mijn gezicht plakt dan ook niet op een affiche van 77 vierkante meter", gaat Beke verder. "Als schepen van  Ruimtelijke Ordening  moet ik het voorbeeld geven. Ik kan het me dan ook niet veroorloven om onreglementaire verkiezingsaffiches te gebruiken."

Van zijn eigen partij is Beke er dan weer van bewust dat die niet het meest sexy imago heeft. "Wij hebben een serieus imago", aldus Beke. "We zijn misschien niet de meest sexy partij, maar wij beschikken over enkele sterke boegbeelden als Kris Peeters, Hilde Crevits en Steven Van Ackere. Bovendien staat we ook op lokaal vlak heel sterk", besluit hij.

lees ook