"Mugly" is de lelijkste hond ter wereld

In San Francisco in Californië is de Britse hond Mugly uitgeroepen tot "lelijkste hond ter wereld". Mugly, een Chinese gekuifde naakthond, en zijn bazin reageren verrast.

De 8-jarige Mugly klopte in de VS 28 andere lelijke honden en mag nu een jaar lang de titel dragen. In 2005 werd Mugly in de nationale competitie al eens verkozen tot lelijkste Britse hond. Nu haalt hij wereldfaam.

"Ik was sprakeloos toen ik zijn naam als winnaar hoorde", vertelt zijn eigenares Bev Nicholson. "Ik beefde net zo hard als Mugly." Nicholson vindt de hond zelf niet lelijk. "Ik vind zijn innerlijk even mooi als zijn uiterlijk."

Enkele weken geleden nog is Yoda, de vorige lelijkste hond ter wereld, schielijk overleden. Yoda was een kruising van een chihuahua en een Chinese gekuifde naakthond.

lees ook