Aanhoudende protesten tegen Soedanese regime

In de Soedanese hoofdstad Khartoem zijn gisterenavond honderden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de anticrisismaatregelen van de regering. Het is al de zesde dag op rij dat het onrustig is in Soedan. De politie zou streng optreden en traangas gebruiken.

Ook in Soedan slaat de financiële crisis hard toe. De regering voert daarom strenge besparingen door, in de hoop het hoofd boven water te kunnen houden.

Maar heel wat mensen pikken die besparingen niet. Wat begon als een vreedzaam studentenprotest dreigt stilaan uit de hand te lopen. Gisteren daagden honderden rebellen op in de hoofdstad Khartoem. Die staken uit protest Soedanese vlaggen in brand (dat veroorzaakt de rook op de foto, nvdr). Politietroepen dreven de menigte uit elkaar.

Volgens enkele bronnen zou daar geweld bij gebruikt zijn. Persbureau AP bericht dat de politie traangas tegen de betogers inzette. Er is geen nieuws over doden of gewonden.