Assad hijst "nieuwe" regering in het zadel

Meer dan anderhalve maand na de parlementsverkiezingen in Syrië heeft president Bashar Assad een nieuwe regering in het zadel gehesen. De nieuwe premier is de voormalige minister van Landbouw Riad Hijab. Ook alle andere belangrijke figuren blijven op post.

Het nieuwe parlement is een onderdeel van de hervormingen die president Bashar Assad had beloofd. Volgens de oppositie waren de verkiezingen echter een "schertsvertoning", ze werden door hen dan ook geboycot.

Veel "hervorming" is er ook niet gekomen met de nieuwe regering, alle prominente figuren blijven op post. De enige verrassing is dat Walid al-Muallem nog steeds minister van Buitenlandse Zaken is. Er gingen al een tijdje geruchten rond dat hij dood zou zijn.

Het geweld in Syrië gaat intussen onverminderd door. Vandaag zijn er minstens 25 mensen gedood en verminkt in het dorp Darat Izza. Volgens de Syrische staatstelevisie is dat het werk van terroristen, volgens rebellen is het de schuld van het regime.