Lenny Kravitz scoort met looks en muziek

Lenny Kravitz heeft het publiek op TW Classic meteen in vervoering gebracht met nummers als "American woman" en "Mr cab driver". "Je merkt dat 75 procent van het publiek voor de headliner naar Werchter is gekomen, wat een sfeer", zei Nasrien Cnops op MNM. Eerder op de dag maakten De Kreuners en The Scabs een goede beurt voor ongeveer 30.000 toeschouwers.

De Amerikaanse rock- en popster Lenny Kravitz heeft het festivalpubliek van TW Classic getrakteerd op een fijn slotakkoord na een dag lang muziek. De 48-jarige zanger werkte een set af met zijn grootste successen. De fans gingen helemaal uit de bol in Werchter. "Hij ziet er bijzonder fris uit met zijn leren jekker en lange sjaal, precies een jonge man die nog maar vijf jaar op het podium staat", klonk het in de studio van MNM.

De respons van het publiek voor Kravitz stond in schril contrast met de respons voor Sting, die na De Kreuners op het podium stond. "Het concert van Sting was echt goed. Hij zingt en speelt fantastisch en ook zijn groep is op en top. Maar het was bijzonder sober op het podium en je voelde weinig beleving. Er is niets op aan te merken, maar het was niet mijn ding", analyseerde Thibaut Renard het optreden van de voorman van The Police op TW Classic.

"Podium kan maar 1.000 vrouwen aan"

The Scabs mochten het publiek opwarmen op TW Classic. De sfeer zat er al meteen goed in. Toen de groep zijn bekendste hit "Hard times" inzette, mocht het publiek alvast de eerste zinnen alleen zingen. "Fantastisch", reageerde Guy Swinnen (foto). "Jullie kunnen zo meedoen aan "The voice van Vlaanderen"." Na afloop van zijn concert was de zanger bijzonder opgetogen. "We hebben er een goede lap op gegeven en voor een fijn feestje gezorgd. En dat voor heel veel festivalgangers, zo vroeg op de dag", klonk het.

De West-Vlaamse rappers van 't Hof Van Commerce hadden het iets moeilijker om het publiek in vervoering te brengen. De Schotse zangeres Amy Macdonald slaagde daar beter in. Voor haar was TW Classic het eerste festival van het jaar. "We kijken er echt naar uit. Het voelt echt speciaal. We hebben veel gerepeteerd", zegt ze op MNM. "Het zal ook de eerste keer zijn dat ik enkele nummers van mijn nieuwe album speel."

In de vooravond maakten de pretrockers van Kaiser Chiefs het mooie weer in Werchter. "I wanna hear you scream", porde zanger Ricky Wilson het publiek aan. De muziekliefhebbers op de weide gingen daar maar wat graag op in.

De Vlaamse rockers van De Kreuners zetten hun concert in met "Nee oh nee". "En dat was meteen het eerste meezingmoment in de set van Walter Grootaers en co", zei Thibaut Renard op MNM. Aan het einde van hun set zongen De Kreuners "Ik dans wel met mezelf". Bassist Axl Peleman vroeg alle vrouwen op het podium tijdens het allerlaatste openluchtconcert van De Kreuners. "Maar niet meer dan 1.000, want het podium kan maar 1.000 vrouwen aan", voegde Walter Grootaers daar aan toe. De groep neemt dit jaar afscheid van zijn publiek.