Raad van State vernietigt schorsing Koekelberg

De schorsing van Fernand Koekelberg, de voormalige commissaris-generaal van de federale politie, is vernietigd door de Raad van State. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Er is blijkbaar een telfout gemaakt bij de verlenging van zijn schorsing.

Koekelberg werd eind juli vorig jaar tijdelijk geschorst, nadat zijn ex-vriendin hem beschuldigd had van verkrachting. Een schorsing moet eerst binnen de tien dagen bevestigd worden door de minister van Binnenlandse Zaken, en daarna om de 4 maanden. Bij de derde verlenging is de bevestiging te laat getekend.

In theorie kan Koekelberg nu maandag opnieuw beginnen te werken. Catherine De Bolle, de nieuwe commissaris-generaal van de politie, is het arrest aan het onderzoeken.

Een mogelijkheid is dat men de procedure helemaal opnieuw start: een nieuwe schorsing, dus. Maar dat is niet evident, zegt Gert Cockx van politievakbond NSPV. "Dan gaat men een ganse nieuwe procedure moeten opstarten, hem opnieuw moeten horen en opnieuw de toestand evolueren zoals hij vandaag is, ook met betrekking tot het gerechtelijk dossier dat loopt. Dat is dus allemaal niet evident en het komt naar de publieke opinie ongetwijfeld over als geklungel."