SP.A dient overal lijsten in in Brussel

De SP.A zal bij de lokale verkiezingen van 14 oktober in alle 19 Brusselse gemeenten een lijst indienen, met in totaal 49 kandidaten. In bijna alle Brusselse gemeenten doet de SP.A het trouwens samen met de PS.

"We hebben de voorbije legislatuur heel wat gerealiseerd", zegt Brussels SP.A-voorzitter Pascal Smet (foto). "De stadsvisie die we in 2009 voorgesteld hebben, werpt haar vruchten af en dat merken we aan de respons die we krijgen."

Volgens Hannelore Goeman, ondervoorzitter van de SP.A in Brussel, heeft de partij onder meer een rol gespeeld op het vlak van mobiliteit, huisvesting en cultuur en veiligheid, ook in de gemeenten waar de SP.A niet in de meerderheid zat. "Ook vanuit de oppositie hebben we onze stem en visie laten horen", klinkt het.

De SP.A stapt trouwens in alle Brusselse gemeenten, behalve in Koekelberg, samen met de PS naar de kiezer. Volgens Pascal Smet is dat een bewuste keuze. "De ervaring heeft ons geleerd dat dit de beste manier is om de nodige verandering in de stad teweeg te brengen", aldus Smet.

"We zijn er ons van bewust dat de PS soms vereenzelvigd wordt met alles wat er misloopt in Brussel, met vastgeroeste ideeën en gewoonten," gaat Pascal Smet verder. "Maar wij hebben net de ervaring dat zij de beste partner zijn om zaken in beweging te krijgen. Het is een grote machtspartij in Brussel maar wel een die naar ons luistert en die bereid is mee te stappen als we met goede ideeën en initiatieven komen. Soms kost het wat moeite om hen te overtuigen maar dat brengt steeds resultaten op", besluit hij.

lees ook