Televisieprogramma's zonder reclame tegen betaling

De Nederlandse commerciële omroep RTL gaat een nieuw abonnement lanceren voor mensen met digitale televisie. Wie programma's herbekijkt maar geen zin heeft in reclame kan, tegen betaling, ervoor kiezen om de reclame automatisch weg te laten filteren.

"Mensen kunnen straks kiezen: bekijk ik het programma met reclame gratis, of zonder reclame tegen betaling", vertelt Arno Otto, managing director digitaal van RTL Nederland in De Volkskrant. "Want on demand zit niemand op reclame te wachten", klinkt het.

Commerciële omroepen kunnen moeilijk winst maken op digitale en online platformen. Wie online televisiefragmenten herbekijkt kan dit vaak gratis, maar moet verplicht eerst naar een reclamefilmpje kijken. Het alternatief is een betaalsite, maar ook daar zit niet iedereen op te wachten. RTL wil nu de twee combineren en zo mensen zelf de keuze geven tussen gratis of reclamevrij.