300 mensen tonen "het echte Molenbeek"

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek was er vanmiddag een "vredesmars" . Driehonderd buurtbewoners wilden tonen dat hun gemeente tolerant en vredelievend is. Molenbeek kwam de voorbije weken meermaals in het nieuws met berichten over geweld.

Op 8 juni dit jaar werden twee politieagenten neergestoken in metrostation Beekkant, Sint-Jans-Molenbeek. De dader is een Fransman met radicale islamitische gedachten.

Het incident vond plaats een week nadat dezelfde gemeente het toneel was van rellen nadat een vrouw met een gezichtssluier enkele rake klappen uitdeelde aan politiebeambten. Tijdens de rellen worden verschillende leden van Sharia4Belgium aangehouden.

Sint-Jans-Molenbeek heeft geen goed imago en daar wilden heel wat bewoners van de gemeente iets aan doen. De mars werd georganiseerd door inwoners van de gemeente. De bedoeling was aan de buitenwereld te tonen dat de meeste mensen in Molenbeek op een vreedzame manier kunnen samenwonen.