Hoet Junior: "Niet zeker dat het een herseninfarct was"

Jan Hoet is afgelopen weekend in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis in Duitsland. Zaterdag zou hij overgebracht worden naar ons land, maar onderweg liep het mis. Volgens de eerste berichten kreeg hij een herseninfarct, maar dat is niet zeker.

Hoet was een week geleden onwel geworden op de luchthaven van Hamburg. Hij werd toen opgenomen in het ziekenhuis.

"Jan zou zaterdag gerepatrieerd worden naar Gent, nadat hij vorige week zondag in shock ging op de luchthaven van Hamburg bij het lopen om een vliegtuig te halen", zegt zijn zoon Jan Hoet Junior. "De repatriëring verliep aanvankelijk goed, maar in de ziekenwagen liep het mis."

Volgens de eerste berichten zou hij een herseninfarct gekregen hebben, maar de zoon van Hoet naunceert dat nu. "Er is niet zoveel duidelijkheid", aldus Hoet Junior. "Maar dat hij een herseninfarct zou hebben gehad, is nog helemaal niet zeker. Volgens de laatste berichten zou hij een koolstofophoping in het bloed gehad hebben. Maar een herseninfarct wordt toch nog niet uitgesloten." Hoet wordt wel zeker tot morgenvoormiddag in een kunstmatig coma gehouden.

Begin deze maand opende Jan Hoet nog de expo "Sint-Jan" in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Hij was ook een expo aan het voorbereiden in China.