Patrick Janssens mikt op 35 procent in Antwerpen

Patrick Janssens, de burgemeester van Antwerpen, mikt bij de verkiezingen van 14 oktober met zijn stadslijst opnieuw op 35 procent. Dat zei hij vanmiddag in "De zevende dag". Janssens bundelt in oktober de krachten met CD&V.

"Mijn prognose voor de stadslijst is opnieuw ongeveer 35 procent, zoals de vorige keer", liet Patrick Janssens zich ontvallen in "De zevende dag". "Onze peilingen zijn vergelijkbaar met die van 2006 een paar maanden voor de verkiezingen en ik voel nu dezelfde sfeer bij de mensen", verklaarde Janssens zijn prognose.

"Ik weet natuurlijk niet wat het cijfer van de andere partijen zal zijn en ik ben ook nog absoluut niet zeker dat we onze ambities zullen waarmaken", bleef Janssens wel nuchter.

Schrik van Bart De Wever lijkt Janssens alvast niet te hebben. "Oktober is nog heel ver weg en de prijzen worden aan de meet pas uitgedeeld", zei hij. Hij gaf de Antwerpenaren ook nog wat raad mee. "Als je wil weten wat Patrick Janssens zal doen na 2012, moet je kijken naar wat hij gedaan heeft de voorbije zes jaar. Als je wil weten wat Bart De Wever zal doen na 2012, dan moet je ook kijken naar wat hij de voorbije zes jaar gedaan heeft", aldus Janssens. "De Antwerpenaar is slim genoeg om die afweging te maken", voegde hij er nog aan toe.

Janssens bundelt op 14 oktober trouwens de krachten op een stadslijst met CD&V en enkele onafhankelijken. Over een mogelijk voorakkoord met andere partijen wou hij niet veel kwijt. "Wij praten daar niet over met andere partijen, en als we het toch zouden doen, dan zou ik het hier ontkennen", bleef Janssens mysterieus.

lees ook