SP.A en Groen fietsen op viaduct Gentbrugge

In de nacht van zaterdag op zondag werd het viaduct van Gentbrugge afgesloten voor onderhoudswerken. Zowel de Gentse SP.A als Groen wilden die kans niet onbenut laten en ze besloten om te gaan fietsen op de E17.

Voor de Gentse SP.A-afdeling kroop de 22-jarige Sander Van der Maelen op de fiets. Samen met twee vrienden besliste hij om 's avonds laat te gaan fietsen op het viaduct in Gentbrugge.

"Het afsluiten van het viaduct was een uitgelezen kans om er eindelijk eens op te gaan fietsen. Je passeert er met de wagen, maar te voet of met de fiets is dat nooit mogelijk", aldus Van der Maelen.

Van der Maelen, de jongste kandidaat op de SP.A-lijst in Gent, heeft trouwens een opvallend voorstel. "Zou het niet fantastisch zijn mochten we een keer per jaar alle snelwegen afsluiten en overlaten aan voetgangers en fietsers?"

Van der Maelens nachtelijke avontuur op de fiets werd gefilmd en is hier te bekijken.

Ook Groen kruipt op de fiets

Ook de lokale Groen-afdeling wil ervoor zorgen dat fietsen in Gent comfortabeler en vlotter kan. Groen wil fietssnelwegen realiseren waarmee fietsers snel en ongehinderd van de ene kant van de stad naar de andere kunnen. Ook de Groen-leden begaven zich daarom al fietsend op het viaduct in Gentbrugge.

Kopstuk Elke Decruynaere verwijst naar de bekendmaking van de meest fietsvriendelijke stad gisteren: “Wij zullen ervoor zorgen dat Gent dé fietsstad wordt van Vlaanderen. Nu raakt Gent nog niet verder dan een eervolle vermelding.”

lees ook