Big Ben heet voortaan Elizabeth Tower

De beroemde klokkentoren aan het Britse parlement heeft een nieuwe nieuwe naam gekregen: de Elizabeth Tower. Dat gebeurt als eerbetoon aan de koningin die dit jaar 60 jaar op de troon zit.
De Queen tijdens het feest voor haar jubileum.

"Clock Tower", zo is de officiële naam van de toren tot nu toe. Maar iedereen noemt de toren "Big Ben", naar de politicus sir Benjamin Hall, die in de 19e eeuw de opdracht gaf om de toren te bouwen. Big Ben is ook de naam van de grootste klok in de toren.

Nu heeft het Lagerhuis de wijziging van de naam goedgekeurd. "Elizabeth Tower", die naam komt er als eerbetoon aan koningin Elizabeth. Zij zit dit jaar 60 jaar op de troon en dat wordt het hele jaar gevierd. Parlementsleden uit verschillende partijen hadden een campagne opgezet voor de naamswijziging.