"Gemanipuleerde beelden? Zoveel tijd heb ik niet"

Wellicht heeft u hem eind vorige week bezig gezien op onze site: Tom Spicer. De 9-jarige jongen uit Victoria, Australië, doet de gekste dingen met een pingpongballetje en een kleine beker. Ook al lijken zijn worpen nonchalant, het balletje bereikt toch zijn einddoel, IN het bekertje. Kan dit echt of is het zo fake als iets? "Alles wordt met een doodgewone camera opgenomen", verdedigt vader Neil zijn zoon.

"Ik heb geen flauw benul hoe je zoiets zou moeten manipuleren. Behalve wanneer je heel veel tijd ter beschikking hebt. En geloof me, zo geëngageerd ben ik nu ook weer niet", lacht vader Neil de kritieken weg op de Australische nieuwswebsite News.

"Oefenen én oefenen"

"We zijn een gewone familie, met een doodgewone camera, die heel gewone videoclips kan opnemen", aldus Neil, die, nadat hij het talent van zijn zoon opgemerkt had, de moeilijkheidsgraad van de oefeningen steeds probeerde op te voeren. Met het gekende resultaat. De video is intussen al bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube.

"Wow. Wat een verbazingwekkende reacties op de video! Bedankt voor al die commentaren. En Tom is in de wolken. Dat kunnen jullie je wel inbeelden", besloot de vader. Door nieuwszender Channel 9 werd Tom Spicer in april 2011 al "a little legend" genoemd.

Volgens Neil liggen er pingpongballetjes in iedere hoek van het huis, achter de koelkast, in de tv-hoek en achter de kachel. Want de boodschap is veel en veel oefenen. Zoon Tom in Geelong Advertiser: "Want het heeft meer met vaardigheid dan met geluk te maken."

lees ook